Спеціальні потреби

В Естонії військові одягли синьо-жовті стрічки на парад до Дня Незалежності


Естонські військові з синьо-жовтими стрічками на параді до Дня незалежності Естонії. Фото: Адріан Бреза
Естонські військові з синьо-жовтими стрічками на параді до Дня незалежності Естонії. Фото: Адріан Бреза

Учасники військового параду до Дня незалежності Естонії 24 лютого, одягли стрічки кольорів українського прапора. Участь у параді взяли й військові Збройних сил України, зокрема артилеристи, які проходять навчання в Естонії, а також військові із країн-союзників НАТО.

Про це журналістам Українського відділу Голосу Америки повідомив український фотограф з місця події Адріан Бреза.

Парад до 105-ї річниці Естонської Республіки відбувся на Площі Свободи в Таллінні того ж дня, коли світ відзначає роковини російського вторгнення в Україну. Під церемонії оголосили хвилину мовчання на згадку про рік з дня вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Фото: Адріан Бреза
Фото: Адріан Бреза

До урочистостей у Талліні приєднались президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Єнс Столтенберг під час виступу сказав: «Дехто хвилюється, що наша підтримка України може спровокувати ескалацію. Але безризикових варіантів немає. І найбільший ризик з усіх — це перемога президента Путіна».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG